Πατάτες πουρέ με κάππαρη και ρόκα

04.09.2009
Εύκολη συνταγή, με εξαιρετική γεύση.

Τι έχουμε:

  • Μc Cain pure
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 2 κουταλιές βιτάμ
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • κάππαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Διαλέγουμε ρόκα με πλατιά φυλλαράκια και όσο γίνεται πιο τρυφερή. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα και κρατάμε τα πιο μικρά για να τα βάλουμε σαν γαρνιτούρα. Ξεπλένουμε καλά τη ρόκα μας σε κρύο νερό, ώστε να διατηρηθεί όσο γίνεται πιο φρέσκια μέσα στον πουρέ.

Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε την κάππαρη να μουλιάσει για λίγο, ώστε να φύγει το πολύ αλάτι και να μην πικρίζει. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να στεγνώσει.

Παίρνουμε ένα μέτριο κατσαρολάκι και βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Κατόπιν ρίχνουμε το βιτάμ και 10 κομματάκια από τον πουρέ και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα, σε χαμηλή φωτιά, για 1-2 λεπτά, ώστε να λιώσουν όλα τα κομμάτια του πουρέ και να γίνουν σαν αλοιφή.

Κατεβάζουμε τον πουρέ από τη φωτιά, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει το μείγμα μας ομοιογενές.

Αφήνουμε τον πουρέ για 10 λεπτά περίπου να κρυώσει και προσθέτουμε τη ρόκα και την κάππαρη. Τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε μια ρηχή πιατέλα, γαρνιρισμένο στην κορυφή με τα φυλλαράκια της ρόκας που κρατήσαμε, προσθέτοντας το αλάτι και το πιπέρι.

Αν δεν χρησιμοποιήσουμε Mc Cain pure, μπορούμε να βράσουμε 1/2 κιλό πατάτες, να τις λιώσουμε με την ειδική κουτάλα για το λιώσιμο της πατάτας και να ρίξουμε μέσα το γάλα, αφού πρώτα το ζεστάνουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά, ακολουθώντας τη σειρά που αναφέρουμε παραπάνω.

Συμβουλή

Μπορεί να συνοδεύσει ένα πιάτο με κρέας ή ψάρι.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Αθήρι