Πατατοσαλάτα με αβγά

04.09.2009
Γεμίζει τον μπουφέ σας, αλλά και το πιάτο σας!

Τι έχουμε:

  • Μc Cain baby potatoes
  • αβγά βραστά
  • 2-3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • άνηθος
  • 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν για λίγο οι πατάτες, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία.

Καθαρίζουμε τα κόκκινα αβγά και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Πλένουμε τον άνηθο με μπόλικο κρύο νερό (όχι ζεστό γιατί θα μας μαραθεί στη σαλάτα) και τον ψιλοκόβουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, τα αβγά, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και ανακατεύουμε με προσοχή.

Χτυπάμε σε ένα ποτήρι σέικερ το λάδι με το χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα τις πατάτες.

Ανακατεύουμε τη σαλάτα και χρησιμοποιούμε, αν έχουμε, μεγάλες ξύλινες πιρούνες, για να μη σπάσουν οι πατατούλες.

Σερβίρουμε σε ρηχή πιατέλα ή σε ένα γυάλινο μπολ.

Μπορεί να σερβιριστεί ως σαλάτα, αλλά και ως πρώτο πιάτο ή ακόμη και ως συμπληρωματικό πιάτο σε έναν γιορτινό μπουφέ.

Αν δεν έχουμε Mc Cain πατάτες, προτιμούμε να πάρουμε μικρές στρογγυλές πατάτες και αφού τις βράσουμε, τις ξεφλουδίζουμε και στη συνέχεια ακολουθούμε τα παραπάνω βήματα.

Αν δεν βρούμε μικρές πατάτες, κόβουμε στα 4 τις κανονικές πατάτες.

Επίσης, αντί για λαδολέμονο, μπορούμε να ανακατέψουμε τις πατάτες με 3 κουταλιές μαγιονέζα και 1/2 κουταλιά μουστάρδα. Τότε θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τον άνηθο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συμβουλή

Βάλτε λίγο ξίδι μπαλσάμικο αντί για λεμόνι.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Αθήρι