Αρνάκι γεμιστό με σπανάκι και ανθότυρο

10.09.2009
Η ισορροπία των υλικών μάς επιτρέπει να απολαύσουμε μια χορταστική μερίδα, χωρίς τύψεις!!!

Τι έχουμε:

  • 1 - 1 1/2 κιλό μπούτι από αρνάκι
  • 250 γραμ. ανθότυρο
  • 300 γραμ. σπανάκι
  • 2 κουταλιές βιτάμ
  • στη μύτη από το κουτάλι μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σπάγκο
  • λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Ζητάμε από τον χασάπη μας να ξεκοκαλίσει το μπούτι από το αρνί και να το ανοίξει σε σχήμα πεταλούδας.

Πλένουμε καλά το αρνάκι, το σκουπίζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.

Πλένουμε καλά και το σπανάκι, το χοντροκόβουμε με τα χέρια μας και το αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.

Μόλις στραγγίξει το ανακατεύουμε με το ανθότυρο αφού το έχουμε κομματιάσει με τα δάχτυλά μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και απλώνουμε πάνω του το μείγμα από το σπανάκι και το ανθότυρο.

Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό, το δένουμε με το σπάγκο και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το βιτάμ, έως ότου ροδίσει από όλες τις μεριές και να κρατήσει τους χυμούς του.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το γεμιστό αρνί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 1/2 - 2 ώρες (ανάλογα με το βάρος του αρνιού).

Στο μέσο του ψησίματος το χαράσσουμε για να γκρατιναριστεί το τυρί.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο το αρνάκι και το κόβουμε σε φέτες.

Σερβίρουμε γαρνιρισμένο με φρέσκα ντοματάκια και μαϊντανό.

Συμβουλή
Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο Ρεθύμνου.

Το κατάλληλο κρασί: Παλαιωμένο κόκκινο Αγιωργίτικο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ