Καρπουζόπιτα της Μήλου

30.07.2012

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Κανέλα
  • Σουσάμι
  • Λίγο μέλι (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε το καρπούζι (μόνο το κόκκινο μέρος) και αφαιρείτε τα σπόρια.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιείτε με το χέρι το καρπούζι. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε.

3. Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και κανέλα. Ρίχνετε το μείγμα καρπουζιού στο ταψί και πασπαλίζετε από πάνω με λίγο σουσάμι, κανέλα και λίγο λάδι.

4. Ψήνετε στους 180°C για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

5. Τρώγεται ζεστή ή κρύα και, αν προσθέσετε μισό φλιτζάνι μέλι στο μείγμα, δίνει ένα διακριτικό άρωμα και γλυκύτητα.