Καγιανάς με κατσικάκι, πράσο και ανθότυρο

30.03.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα

  • κατσικάκι ψημένο και κομμένο σε μπουκιές
  • 1 πράσο μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 αβγά
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 1 φλιτζανάκι γάλα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Zεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε όλα τα παχιά κομματάκια από το κρέας που μας
περίσσεψε. Aν το κρέας δεν έχει αρκετό λίπος, προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Mόλις αρχίσει να λιώνει, ρίχνουμε το πράσο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσει. Xτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και, τέλος, βάζουμε το ανθότυρο λιωμένο. Aπλώνουμε το μείγμα πάνω από το κρέας μαζί με τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε όσο γίνεται λιγότερο, μέχρι να δέσει το αβγό. Tο μυστικό είναι να μην παραψήσουμε τα αβγά, αλλά να τα κατεβάσουμε από τη φωτιά μόλις αρχίσουν να πήζουν.