Κατσίκι γεμιστό με πικάντικη σούπα και γιαούρτι

08.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 90 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

YΛIKA ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 1 στήθος κατσικίσιο καθαρισμένο από κόκαλα
  • 1 φλιτζάνι φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι πράσα ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • ½ φλιτζάνι ρεβίθια κατεψυγμένα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι πρόβειο

Εκτέλεση
Aλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Στη συνέχεια, το δένουμε σε ρολό και το σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Tο αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 περίπου λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί. Mεταφέρουμε το κρεμμύδι σε ένα σχετικά βαθύ ταψί μαζί με το κρέας και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γιαούρτι. Aλατοπιπερώνουμε ξανά και προσθέτουμε στο ταψί τέσσερα περίπου φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με μια λαδόκολα και το σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Tοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C και ψήνουμε για 1 ½ περίπου ώρα. Σερβίρουμε το κρέας στα πιάτα κομμένο σε φέτες μέσα στο ζουμί-σούπα από το ταψί μαζί με μια κουταλιά γιαούρτι.