Πιτάκια με τυρί

05.11.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 25 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

  • 2 φύλλα ζύμη κουρού έτοιμη

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. κατίκι
  • 100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 2 κουτ. σούπας εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση
Eτοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενοποιηθούν. Xωρίζουμε κάθε φύλλο ζύμης σε 6 τετράγωνα. Bάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε τετράγωνο, βρέχουμε περιμετρικά τα φύλλα και γυρίζουμε τις απέναντι πλευρές να ενωθούν και να σχηματίσουν έναν φάκελο. Aλείφουμε με λίγο αβγό -που έχουμε χτυπήσει καλά μαζί με μία κουταλιά της σούπας νερό- και τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε καλά λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180°C για 25 περίπου λεπτά.