Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά

04.02.2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15-20 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 50 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 πράσο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)

Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, την κόβουμε σε μπουκιές και τις βάζουμε σε ένα μπολ με ξίδι για 10 λεπτά. Ξεπλένουμε καλά. Bάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Pίχνουμε τη συκωταριά και την αφήνουμε να τσιγαριστεί για 5 περίπου λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε για 1 λεπτό το τηγάνι ώστε να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του το άρωμα του κρασιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε την τηγανιά να σιγοψηθεί για 10 περίπου λεπτά. Περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ