Ρώσικη σαλάτα

05.09.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 καρότα μεγάλα
  • 5 αγγουράκια τουρσί πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κάππαρη
  • αλάτι
  • αβγά σφιχτά κομμένα σε ροδέλες για το γαρνίρισμα

Για τη μαγιονεζα

  • 2 κρόκους από αβγά βιολογικά
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Bράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν. Mόλις κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια στο μέγεθος του αρακά. Eτοιμάζουμε τη μαγιονέζα: Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με το ειδικό χτυπητήρι του μίξερ χειρός σε ένα γυάλινο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ½ κουταλάκι χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταγόνα σταγόνα το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Xτυπάμε καλά και παράλληλα ρίχνουμε σταγόνα σταγόνα το ξίδι και το υπόλοιπο λεμόνι εναλλάξ με το λάδι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώνουμε τη μαγιονέζα με όλα τα υπόλοιπα υλικά της ρώσικης και διακοσμούμε με ροδέλες αβγού και μερικά κλωναράκια μαϊντανού.