Γαύρος μαρινάτος

30.07.2012

ΥΛΙΚΑ

  • 750 γραμμ. γαύρος (μόνο ολόφρεσκος)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, χωρίς την ουρίτσα
  • 1 ματσάκι άνηθος ή μάραθος
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορος κοπανισμένος
  • 1 κ.σ. σινάπιnαλάτι, ξίδι

Πλένουμε και καθαρίζουμε το γαύρο και τον ανοίγουμε προσεκτικά σε φιλετάκια. Τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ σε στρώσεις, αλατίζοντας καλά την κάθε στρώση και σκορπίζοντας ανάμεσά τους κλωνάρια άνηθου ή μάραθου, φετούλες σκόρδου, μαραθόσπορο και σινάπι. Περιχύνουμε με ξίδι, καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και... στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Μετά ξεπλένουμε ελαφρά την ποσότητα που θέλουμε να σερβίρουμε και περιχύνουμε με μυρωδάτο ξίδι. Στολίζουμε με τα κλαδάκια του άνηθου ή μάραθου που περίσσεψαν.

ΤΙΡ: Η γεύση του είναι σαφώς πιο αυθεντική και νόστιμη, αν δεν προσθέσουμε λάδι, όπως συνηθίζεται.

* Σιναπόσπορο θα βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.