Καρμπονάρα

03.09.2012

Για 4 άτομα

Yλικά:

  • 1 κιλό σπαγγέτι
  • 8 κρόκους αβγού
  • 500 γρ. πανσέτα καπνιστή (κομμένη σε κύβους)
  • 200 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κιλό ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, κονιάκ.

Εκτέλεση:

Σε μπασίνα (λεκάνη) ανακατεύουμε τους κρόκους με την παρμεζάνα.

Σοτάρουμε την πανσέτα στο ελαιόλαδο και σβήνουμε να γίνει τραγανή με κονιάκ, προσθέτουμε στην μπασίνα και ταυτόχρονα βράζουμε το σπαγγέτι (al dente). Οταν είναι έτοιμα (5-6 λεπτά) χωρίς να κρυώσουμε ή να ξεπλύνουμε το προσθέτουμε στην μπασίνα με το μείγμα του αβγού. Ανακα­τεύουμε καλά και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ