Αnatra con balsamico

21.09.2009

Για 4 άτομα

Yλικά

  • 4 στήθη πάπιας 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ξίδι balsamico 2 ετών
  • αλάτι χοντρό (fleur de sel)

Γαρνιτούρα

  • 1 κολοκύθι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 1 πακ. πολέντα
  • 1 lt ζωμό κοτόπουλου
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Χαράσσουμε την πάπια, αλατοπιπερώνουμε και την ψήνουμε με την πέτσα προς τα κάτω σε αντικολλητικό τηγάνι, 3 λεπτά κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το λεμόνι και το ξίδι και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνουμε τα στήθη της πάπιας μέσα στο τηγάνι και συνεχίζουμε με την πολέντα. Βάζουμε τον ζωμό να βράσει και προσθέτουμε 300 γρ. πολέντα (κοιτάξτε οδηγίες). Μόλις πήξει και αρχίσει να κάνει φουσκάλες αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τα ψητά λαχανικά και την πάπια.