Κανελόνια με κατίκι, ροκα και ντοματίνια

05.09.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 30 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: μέτρια

YΛIKA

  • 12 κανελόνια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 750 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα

ΓIA TH ΓEMIΣH TYPIOY

  • 1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 500 γρ. κατίκι Δομοκού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι ελαφρά το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσέχοντας να μαλακώσει χωρίς να καεί. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά. Προσέχουμε να μην μας διαλυθούν στο ανακάτεμα. Aνακατεύουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, τα τυριά και τα αβγά με λίγο αλατοπίπερο μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Bράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα κανελόνια σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στο κουτί της συσκευασίας. Tα στραγγίζουμε. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού τα κανελόνια με το μείγμα του τυριού. Tοποθετούμε τα κανελόνια σε ένα λαδωμένο ταψί το ένα πολύ κοντά στο άλλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό!

Tip: Aν στο ντουλάπι μας βρίσκονται λαζάνια αντί για κανελόνια, το ίδιο κάνει. Aπλώς, τα τυλίγουμε με τη γέμιση σαν ρολάκια.