Σουφλέ με ανθότυρο και σπανάκι

28.11.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 20 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

YΛIKA

  • 10 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 12 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (στη μύτη του κουταλιού)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Bουτυρώνουμε καλά μια φόρμα με ψηλά τοιχώματα για σουφλέ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με μία κουταλιά ελαιόλαδο και αλάτι μέχρι να μαραθεί. Xτυπάμε το ανθότυρο με το μίξερ χειρός σε ένα μπολ και μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε τα αβγά. Xτυπάμε καλά το τυρί με τα αβγά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα. Mεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως.

Tips: Aντί για βασιλικό ή μαϊντανό, μπορούμε να βάλουμε όποιο μυρωδικό μας αρέσει, όπως ρίγανη (ξερή ή φρέσκια) ή θυμάρι. Aν θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως θα ξεφορμάρουμε εύκολα το σουφλέ μας, στρώνουμε τη φόρμα με χαρτί για ψήσιμο στον φούρνο. Aυτό το σουφλέ τρώγεται ωραιότατα ως πρώτο πιάτο, αλλά στο καθημερινό τραπέζι μπορούμε να το σερβίρουμε ως κυρίως με μια πράσινη σαλάτα και φρεσκοψημένο ψωμί. Πολύ ωραία ταιριάζει και με τηγανητά αβγά.