Μιλφέιγ με φέτα και χωριάτικη σαλάτα

06.04.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 8 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

YΛIKA

  • 80 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 12 ελιές
  • 40 γρ. φέτα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι

ΓIA TH SAUCE

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι, το ξαίνουμε για να ανοίξει και σχηματίζουμε 8 μικρούς δίσκους. Tους τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, ραντίζουμε με το βούτυρο (το οποίο έχουμε λιώσει από πριν) και ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου. Kόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε κυβάκια σε ένα μπολ. Bγάζουμε από τον φούρνο τους δίσκους και ετοιμάζουμε τα «μιλφέιγ» στο πιάτο: Τοποθετούμε πάνω σε ένα δίσκο κανταϊφιού λίγη αγγουροντομάτα και από πάνω έναν άλλο δίσκο πασπαλισμένο με λίγη φέτα (που έχουμε τρίψει στον τρίφτη του τυριού), λίγες ελιές και λίγο κρεμμύδι. Ετοιμάζουμε τη sauce αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ. Λίγο πριν σερβίρουμε, ραντίζουμε τα «μιλφέιγ» με τη sauce.

Tip: Για να κάνουμε τη σαλάτα μας πιο πλούσια, μπορούμε να της προσθέσουμε και άλλα υλικά, όπως ρόκα και μαρούλι.