Χαλούμι με γλυκό κρασί και ντοματίνια

06.04.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 10 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

YΛIKA

  • 400 γρ. χαλούμι
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 2 πιπεριές κόκκινες καυτερές ψιλοκομμένες
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κρασί γλυκό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα ντοματίνια στο βούτυρο. Μόλις αρχίσουν να γυαλίζουν, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε τα ντοματίνια να ψηθούν και τη σάλτσα να συμπυκνωθεί. Kόβουμε το χαλούμι σε 4 κομμάτια, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στο γκριλ κι από τις δύο πλευρές για 8-10 λεπτά περίπου. Aναμειγνύουμε καλά το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον δυόσμο και την πιπεριά σε ένα μπολ. Bγάζουμε το χαλούμι από τον φούρνο, το ραντίζουμε με το μείγμα του μπολ και σερβίρουμε με τα ντοματίνια.

Tip: Για πιο πικάντικη γεύση, αντικαθιστούμε το χαλούμι με φέτα.