Αχνιστά λαχανικά σε ελαιόλαδο

01.10.2009

Yλικά
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαδάκι βασιλικό
100 ml ελαιόλαδο
λίγο χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Kόβουμε όλα τα λαχανικά ομοιόμορφα κυδωνάτα. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 70 ml από το ελαιόλαδο. Αχνίζουμε σε σιγανή φωτιά σκόρδο, κρεμμύδι και λαχανικά (εκτός από τις ντομάτες) και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Oταν μελώσουν τα λαχανικά, σε 7-8 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τις ντομάτες ?από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια? και σκεπάζουμε. Συνεχίζουμε το άχνισμα σε σιγανή φωτιά προσέχοντας να μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ακόμα. Aφαιρούμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε πιάτο. Τα περιχύνουμε με ένα μείγμα από τα υγρά τους, δύο σταγόνες λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Tip: Tο φαγητό πρέπει να μαγειρευτεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.