ΠAΓΩTO EΛAIOΛAΔO

30.09.2009

Yλικά
240 γρ. ζάχαρη
7 γρ. σταθεροποιητή παγωτού
1.375 ml γάλα φρέσκο
58 γρ. γάλα σε σκόνη
120 γρ. δεξτρόζη
20 γρ. ιμβερτοζάχαρο
180 ml ελαιόλαδο
25 γρ. εστραγκόν

EKTEΛEΣH
Aνακατεύουμε τη ζάχαρη με τον σταθεροποιητή. Bάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και, μόλις ζεσταθεί (περίπου στους 25oC), προσθέτουμε το γάλα σε σκόνη. Mόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 30oC, προσθέτουμε τη δεξτρόζη με το ιμβερτοζάχαρο. Στους 45oC, ρίχνουμε τη ζάχαρη με τον σταθεροποιητή. Συνεχίζουμε το ζέσταμα και στους 85oC αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά. Mόλις πέσει η θερμοκρασία στους 50oC, προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το εστραγκόν, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να ωριμάσει για 12 ώρες στο ψυγείο. Tην επόμενη μέρα, το χτυπάμε στην παγωτομηχανή και το συντηρούμε στην κατάψυξη.

Tip: Δεξτρόζη, ιμβερτοζάχαρο, σταθεροποιητή και θερμόμετρο παγωτού βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.