Patatas À la Riojana

30.09.2009
Zεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα το μισό λάδι και, μόλις «κάψει», προσθέτουμε τις πατάτες.

Πατάτες με λουκάνικο σε κόκκινο κρασί
 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
6 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. κρέας αρνίσιο και χοιρινό (λαιμό ή ωμοπλάτη) σε μεγάλα κομμάτια
750 ml κρασί κόκκινο
αλάτι, πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1 πιπεριά πράσινη σε κομμάτια
250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο ή chorizo σε μεγάλα κομμάτια
3 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 φύλλα δάφνης
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
6 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Eκτέλεση
Zεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα το μισό λάδι και, μόλις «κάψει», προσθέτουμε τις πατάτες. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, για 7 περίπου λεπτά. Bγάζουμε τις πατάτες από το τηγάνι και προθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο τηγάνι για 3 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπαχάρι, την πιπεριά, το μπούκοβο, την πάπρικα, τη δάφνη, τον μαϊντανό, το λουκάνικο και το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Bάζουμε τις πατάτες πάλι στην κατσαρόλα, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά.