Κόκκινο λάχανο με μπέικον

08.10.2009

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6-8 άτομα

  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο πράσινο μεγάλο κομμένο σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο γλυκό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 1 λάχανο κόκκινο μεγάλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα με «φρούτα του δάσους»

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη και ύστερα από μισό λεπτό τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά ακόμη. Aλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε τα μήλα. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το γλυκό κρασί και το λάχανο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό. Mόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το λάχανο να βράσει για 70 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Συνοδεύουμε με πιάτα που περιέχουν κρέας.