Το πιο καυτό σφηνάκι

14.12.2011

B52

  • 1 μέρος Kahlua
  • 1 μέρος Baileys
  • 1 μέρος Grand Marnier κίτρινο

Pίχνουμε τα ποτά με τη σειρά που αναγράφονται στη συνταγή σε ένα σφηνάκι ή ένα ποτήρι μικρής χωρητικότητας. Πρέπει να μπουν σιγά σιγά στο ποτήρι χωρίς να ανακατευτούν -αυτό επιτυγχάνεται λόγω του διαφορετικού ειδικού τους βάρους. Στο τέλος, ανάβουμε το Grand Marnier. Πίνουμε αφού σβήσουμε τη φωτιά και κρυώσει το ποτήρι.

B54

  • 1 μέρος Kahlua
  • 1 μέρος Baileys
  • 1 μέρος βότκα

Pίχνουμε τα ποτά με τη σειρά που αναγράφονται στη συνταγή σε ένα σφηνάκι ή ένα ποτήρι μικρής χωρητικότητας. Πρέπει να μπουν σιγά σιγά στο ποτήρι χωρίς να ανακατευτούν -αυτό επιτυγχάνεται λόγω του διαφορετικού ειδικού τους βάρους. Στο τέλος, ανάβουμε τη βότκα. Πίνουμε αφού σβήσουμε τη φωτιά και κρυώσει το ποτήρι.

Black & White

  • 1 μέρος Kahlua
  • 1 μέρος Cointreau

Pίχνουμε σε ένα σφηνάκι ή ένα ποτήρι μικρής χωρητικότητας τα ποτά με τη σειρά που αναγράφονται στη συνταγή, σιγά σιγά και φροντίζοντας να μην ανακατευτούν. Στο τέλος, ανάβουμε το Cointreau. Tο πίνουμε αφού σβήσουμε τη φωτιά και κρυώσει το ποτήρι.

tips: Τα ποτά θα σταθούν εύκολα σε στρώσεις αν τοποθετήσουμε μέσα στο ποτήρι ένα κουτάλι με τη ράχη του ανάποδα και ρίξουμε πάνω ένα ένα τα ποτά με αργή ροή.