Στρούντελ με μήλα

06.10.2009

ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1/2 φλ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 4 μήλα κόκκινα
  • Ο χυμός και το ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. μπράντι
  • 3 κ.σ. σκουρόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • Το ασπράδι από 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 3 κ.σ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 3 κ.σ. τριμμένο μπισκότο
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο μπράντι για μερικά λεπτά. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το μείγμα με τις σταφίδες, τα καρύδια, το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το τοποθετούμε σε καθαρή επιφάνεια και το αλείφουμε με τη λιωμένημαργαρίνη.

Βάζουμε πάνω το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε και αυτό. Κάνουμε το ίδιο με τα 4 υπόλοιπα φύλλα.

Πασπαλίζουμε με το τρίμμα μπισκότου το τελευταίο φύλλο και τοποθετούμε στη μια άκρη το μείγμα με τα μήλα.

Ξεκινώντας από την άκρη που έχουμε βάλει τη γέμιση, τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες του ώστε να σφραγίσουν. Τοποθετούμε το στρούντελ σε λαδωμένη λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω.

Το ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά.

Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.