Γεμιστές πιπεριές με τραχανά

22.01.2010

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

  • 8 πιπεριές κόκκινες
  • 1 φλ. σταρένιος γλυκός τραχανάς
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • 1/2 φλ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 φλ. φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σχίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές και αφαιρούμε τον πυρήνα και τους σπόρους. Μουλιάζουμε τον τραχανά σε 1 φλ. χλιαρό νερό για 10 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες, τις λιαστές ντομάτες, τον τραχανά ελαφρά στραγγισμένο, τη φέτα, τον δυόσμο ή τον μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα κατά τα 2/3 γιατί ο τραχανάς θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Τις τοποθετούμε σε ταψάκι φούρνου, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά χωρίς να τις σκεπάσουμε. Τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ