Κρέπες με μήλα και σος προτοκάλι

19.10.2011

ΠΡΟΕΤΙΟΜΑΣΙΑ: 40 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 40 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: μέτρια

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 3 αβγά
  • 120 γρ. αλεύρι από farro ή αλεύρι κοινό
  • 1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 3 μήλα
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

  • 3 πορτοκάλια τον χυμό
  • 1 λεμόνι τον χυμό
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού νισεστέ

Εκτέλεση
Aνακατεύουμε στο μίξερ το γάλα, τα αβγά, το αλεύρι και το αλάτι σε δυνατή ταχύτητα. Mόλις σχηματισθεί ένας αραιός χυλός τον περνάμε από ένα σουρωτηράκι και τον αφήνουμε να σταθεί. Kαίμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε ελαφρά με ελάχιστο βούτυρο ή σπορέλαιο. Γεμίζουμε με χυλό τα 3/4 ενός φλιτζανιού του καφέ, το ρίχνουμε στο τηγάνι και το απλώνουμε μια γρήγορη κυκλική κίνηση. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Βουτυρώνουμε το σκεύος με ένα πινελάκι κατά διαστήματα. Kόβουμε σε λεπτά φετάκια τα μήλα και τα αχνίζουμε στο βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Mόλις αρχίσει το μείγμα να μοιάζει με μαρμελάδα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα. Καίμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε τους χυμούς και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Aραιώνουμε το νισεστέ σε 4-5 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στη sauce για να δέσει. Γεμίζουμε τις κρέπες με την κρέμα, διπλώνουμε και περιχύνουμε με τη sauce.