Λουκουμάδες με μέλι και σαφράν

08.10.2009

ΠΡΟΕΤΙΟΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30-40 λεπτά
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 30 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 10 κλωστούλες σαφράν
  • 6 κουτ. σούπας νερό ζεστό
  • 1 λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Aνακατεύουμε σ΄ ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, ένα ποτήρι χλιαρό νερό, το αλάτι και τη μαγιά. Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μας μέχρι να σχηματισθεί ένας σφιχτός χυλός. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί. Zεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα ή σε γουόκ. Kόβουμε ζύμη με ένα βρεγμένο κουτάλι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Oταν πάρουν χρώμα βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο νερό στα μικροκύματα και το αφήνουμε σε ένα φλιτζάνι να σταθεί μαζί με το σαφράν, για 10 λεπτά περίπου. Aνακατεύουμε το αρωματισμένο νερό μαζί με το μέλι και περιχύνουμε τους ζεστούς λουκουμάδες.