Λινγκουίνι με καβούρι και λεμόνι

15.09.2010

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα

  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 2 κονσέρβες καβουρόψιχα (160 γρ. η καθεμία)
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι (180 γρ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα από το μισό)
  • 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία τους. Σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι, και προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αμέσως το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και το καβούρι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθούν και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.

ΣΗΜ.: Η συνταγή αυτή έγινε γνωστή στα τέλη του ’60, όταν η αμερικανική κοινωνία άρχισε να κάνει ευρύτερα αποδεκτές συνταγές από τις διάφορες εθνικότητες που ζούσαν στη χώρα. Οι «ιταλικές» συνταγές ήταν οι πρώτες που μπήκαν στα περισσότερα αμερικανικά σπίτια.