Τηγανητή γκοφρέτα

08.09.2010

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα

  • 4 γκοφρέτες σοκολάτας
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 κουτ. σούπας φουντούκι ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη ψιλή
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • ½ φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση
Βάζουμε τις γκοφρέτες στην κατάψυξη για 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα έτσι ώστε να σκληρύνουν και να μην λιώσουν στο τηγάνισμα. Για το κουρκούτι, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή αραιής ζύμης για κέικ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, κόβουμε τις γκοφρέτες στη μέση με κοφτερό μαχαίρι, τις βουτάμε στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε καλά με το τριμμένο φουντούκι και τις σερβίρουμε με παγωτό.

ΣΗΜ.: Η αγάπη των Αμερικανών για ρετρό φαγητά και ιδίως γλυκά εκφράζεται και σε δεκάδες εμμονές που έχουν οι σεφ τους για αυτές τις τροφές ?ιδιαίτερα σε έτοιμα chocolate bars. Τα τελευταία χρόνια, η συνταγή αυτή εμφανίζεται ακόμα και σε πανάκριβα εστιατόρια.