Μους σοκολάτας

09.01.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 2 ώρες περίπου
ΨΗΣΙΜΟ 7 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αβγά ( τους κρόκους)
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 100 γρ. σοκολάτα πικρή ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό και το αφήνουμε να βράσει. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και ακουμπάμε στο στόμιο της κατσαρόλας ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ (μπεν μαρί). Pίχνουμε στο μπολ τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ζωηρά με τον αβγοδάρτη.

Επειτα από 5-7 λεπτά, αφού δοκιμάσουμε με το δάχτυλό μας αν έχει ζεσταθεί το μείγμα, βγάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών τη σοκολάτα και το κακάο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν όλα τα υλικά. Aφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά περίπου. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια άγλυκη σαντιγί. Προσθέτουμε τη μισή σαντιγί στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Aφού ενοποιηθεί η κρέμα με τη σοκολάτα, προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και συνεχίζουμε προσεχτικά το ανακάτεμα.

Mοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ? είναι προτιμότερο να ετοιμάσουμε το γλυκό από την προηγούμενη ημέρα. Σερβίρουμε με αμύγδαλα εφιλέ, καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού ή καβουρδισμένα φουντούκια.