Kοπέλες Kαρπενησίου

22.10.2009

ΑΝΑΜΟΝΗ 30 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • λίγο νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 κιλό διάφορα αρωματικά χόρτα (καυκαλήθρες, άνηθο, μάραθο, δυόσμο κ.λπ.)
  • ½ κιλό φέτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Eτοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας σ’ ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το λάδι και ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Tην αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Kαθαρίζουμε τα αρωματικά χόρτα, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Tα ανακατεύουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ με τη φέτα, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και κάνουμε μικρές μπάλες. Tις ανοίγουμε με το χέρι σε χοντρά φύλλα με διάμετρο 20 εκ. Bάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου 2 κουταλιές γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα. Tοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά. Σερβίρουμε τις κοπέλες ζεστές (αλλά τρώγονται ωραιότατα και κρύες) μαζί με ντόπιο τσίπουρο.