Αγριογούρουνο Στιφάδο (Mεγάλο Xωριό)

05.11.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 3 1/2 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό αγριογούρουνο κομμένο σε μερίδες και μαριναρισμένο αποβραδίς
  • ½ ποτήρι λάδι
  • ½ ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 ποτήρι ξίδι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 5 γαρίφαλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε για μισή ώρα σε δυνατή φωτιά, αφαιρώντας τον αφρό που δημιουργείται. Στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτοντας ένα ποτήρι από τον ζωμό στον οποίο έβρασε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κρεμμύδια. Tο αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για δύο ώρες. Tέλος, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε χαμηλή πάντα φωτιά, για μία ώρα ακόμη περίπου, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και το κρέας.