Καρυδόπιτα

22.10.2009

Υλικά

  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 1\2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 6 αβγά

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
    2 ποτήρια ζάχαρη
  • Λίγη βανίλια
  • 1 κουτ. σούπας γλυκόζη ή λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ ή λικέρ καρύδι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέβετε την τριμμένη φρυγανιά με τα μυρωδικά και το μπέικιν πάουντερ.

2. Σε ένα μίξερ ανακατέβετε τα αβγά με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

3. Στη συνέχεια ανακατεύετε μέσα στο μπολ απαλά το μείγμα με τη φρυγανιά και τα μυρωδικά χωρίς να χάσουν την αφράτη υφή τους. Προσθέτετε και τα καρύδια με προσοχή για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και ανακατεύετε απαλά.

4. Αδειάζετε σε ένα ταψάκι το μείγμα και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά.

5. Ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτετε, αφού δέσουν, το λικέρ ή το κονιάκ.

6. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστό, το περιχύνετε με το σιρόπι.

7. Αφήνετε να ρουφήξει όλο το σιρόπι και, όταν κρυώσει, αναποδογυρίζετε την καρυδόπιτα σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ