Πατατοκροκέτες με πέστο και παρμεζάνα

21.09.2011

Yλικά

  • 4 πατάτες μεγάλες, βρασμένες
  • 50 ml γάλα
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 150 ml παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα πέστο βασιλικού
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση

Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν μια ζύμη μαλακιά, αφράτη που να μπορεί να πλάθεται σε μικρά μπαλάκια. Aφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραθεί. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 5-8 λεπτά.

Tip: Αν δεν έχουμε χρόνο να βράσουμε πατάτες, μπορούμε να φτιάξουμε τις πατατοκροκέτες με έτοιμο πουρέ, προσέχοντας τις οδηγίες προετοιμασίας. Mπορούμε, επίσης, να τις αλευρώσουμε πριν από το τηγάνισμα για να μην ανοίξουν.