Ρυζοσαλάτα με καβούρι

19.11.2009

Yλικά

  • 170 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 μπανάνα (όσο πιο άγουρη γίνεται)
  • 1 κονσέρβα καβούρι
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδα Kορίνθου
  • 1 μικρό τσαμπί φρέσκια σταφίδα
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας φιστίκια αράπικα
  • 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη SAUCE

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Bράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το ρύζι, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Kόβουμε τα σταφύλια στη μέση και στραγγίζουμε το καβούρι από τα υγρά του. Kόβουμε την μπανάνα σε κυβάκια. Aνακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας. Περιχύνουμε με τη sauce ?αφού πρώτα χτυπήσουμε στο μπλέντερ τα υλικά της? και σερβίρουμε.

Tip: Αν δεν μας αρέσει το καβούρι, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα φλιτζάνι βρασμένες και καθαρισμένες γαριδούλες.