Σαλάτα με σταφύλια, πεπόνι και φέτα

21.01.2010

Yλικά

  • 1 γαλλική σαλάτα ή ένα μικρό μαρούλι
  • 1 μικρό τσαμπί μοσχάτο σταφύλι
  • ½ πεπόνι κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 6 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κουκουνάρι

Για τη SAUCE

  • 1 λεμόνι (τον χυμό)
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τη σαλάτα ή το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια με το χέρι μας. Tα ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Aνακατεύουμε προσεκτικά και περιχύνουμε με τη sauce, την οποία έχουμε χτυπήσει εν τω μεταξύ στο μπλέντερ. Σερβίρουμε.

Tip: Αν δεν έχουμε πεπόνι, μπορούμε να φτιάξουμε τη σαλάτα μας με κύβους από καρπούζι και αντί για φέτα να χρησιμοποιήσουμε κύβους από μανούρι.