Το κανταϊφι είναι το... Βατερλό μου

09.11.2009
«Εάν πήγαινα σε ένα έρημο νησί και έπρεπε να βάλω μόνο ένα πράγμα στη βαλίτσα... θα διάλεγα να ταξιδέψει μαζί μου η ζάχαρη... Η ζαχαροπλαστική είναι η αποθεραπεία της μαγειρικής, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ψυχανάλυση».

«Εάν πήγαινα σε ένα έρημο νησί και έπρεπε να βάλω μόνο ένα πράγμα στη βαλίτσα... θα διάλεγα να ταξιδέψει μαζί μου η ζάχαρη... Η ζαχαροπλαστική είναι η αποθεραπεία της μαγειρικής, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ψυχανάλυση».

Με αυτά τα λόγια ο Βασίλης Καλλίδης, ο σεφ του «όμορφου κόσμου το πρωί» αιτιολογεί την αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική.

Μας αποκαλύπτει όμως και το προσωπικό του «Βατερλό», όπως ο ίδιος το αποκαλεί: «Δεν μπορώ να πετύχω με ευκολία το κανταΐφι και τη μαρέγκα».

Το πάθος του δεν σταματάει στην τέχνη των γλυκών. Ο ίδιος λέει πως λατρεύει τη μαγειρική και προσπαθεί μέσα από την εκπομπή να δείξει πόσο σημαντικό είναι να μαγειρεύουμε. Σύμφωνα με τον σεφ το σπιτικό φαγητό δεν συγκρίνεται με κανένα έτοιμο, τονίζει πως ακόμη και τα κατεψυγμένα προϊόντα όπως είναι π.χ. οι μπάμιες, δεν παύουν να είναι υγιεινά πιάτα.

Συμβουλεύει όλους και κυρίως τους αρχάριους της μαγειρικής να φτιάχνουν απλές συνταγές, με 3-4 υλικά και να χρησιμοποιούν τα εποχιακά προϊόντα.

Τσιζ κέικ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 πακέτα μπισκότα Digestive
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 4 κεσεδάκια κρέμα τυριού
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 βαζάκια έτοιμο βύσσινο για τσιζ κέικ

Εκτέλεση
Με τον πολυκόφτη της κουζίνας κάνουμε σκόνη τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Παίρνουμε μια σπαστή φόρμα και καλύπτουμε τον πάτο με το μείγμα των μπισκότων, στρώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντας με ένα κουτάλι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη, ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο και αφράτο μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα στη φόρμα και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες για να σφίξει καλά. Λίγο πριν το σερβίρισμα καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με το βύσσινο.