Εξι επίπεδα απόλαυσης για καλοφαγάδες

10.11.2009
Τα απολαυστικά στάδια της μύησης στην κρεατοφαγία, η μάθηση δια της επαναλήψεως και μια καθολική συνήθεια που γίνεται από λατρεία έως εθισμός.

Ποιά είναι τα έξι επίπεδα απόλαυσης για τους λάτρεις του κρέατος;

Βρόμικο

Αφετηρία του ταξιδιού στην κρεατοφαγία, ξεκινάει πάντα από το δρόμο με το σάντουιτς στο χέρι: λουκάνικο ή σουβλάκι. Η ποιότητα αμφίβολη, το στομάχι σε επιφυλακή, η νοστιμιά σίγουρη. Μετά το γήπεδο, τη συναυλία, το ξενύχτι.

Γύρος

Στο χέρι και αυτό αλλά από μαγαζί, σερβίρεται με πατάτες, κρεμμύδι, ντομάτα και τζατζίκι. Τα τελευταία χρόνια μετεξελίσσεται καθώς εμφανίστηκαν νέου τύπου γύροι, με κοτόπουλο ή κεμπάπ. Πάει με όλους και με όλα.

Λαδόκολλα

Επειτα από μακρά περίοδο απουσίας, η λαδόκολλα γίνεται και πάλι της μόδας και θεωρείται αυθεντική έκφραση της κρεατοφαγίας και της λαϊκότητας. Κρατάει από παλιά, από εποχές ανέχειας και συνδέεται με χαρές και πανηγύρια.

Βλάχικα

Σύγχρονοι «ναοί» ακραίας κρεατοφαγίας χτισμένοι με παραδοσιακά υλικά στην Αθήνα, από τη Βάρη μέχρι τους πρόποδες της Πάρνηθας. Σούβλα επιπέδου και βουκολικές απολαύσεις για όλη την οικογένεια και παιδική χαρά για τα παιδιά, εντός του καταστήματος.

Σούβλα με άποψη

Τα σύγχρονα gourmet εστιατόρια αποκηρύσσουν την «ταβερνεία» λογική και προσφέρουν αυτό που επί δεκαετίες θέλει ο κόσμος με νέο περιτύλιγμα αλλά με το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα. Ψαγμένες σάλτσες, τετράγωνα πιάτα, κρέατα από την Αργεντινή και ύφος.

Λάκκος

Ιδιαίτερο επίπεδο κρεατοφαγίας, συνδέει το κρέας με την κοινή και δημόσια κατανάλωσή του, τονώνει το θρησκευτικό συναίσθημα και θυμίζει στον Ελληνα την καταγωγή και τις παραδόσεις του. Αν δεν το ζήσεις Πάσχα στο χωριό, θα το ζήσεις στο στρατό.

Ελληνίδες και Ελληνες κρεατοφάγοι, ουκ εν τω πολλώ το ευ. Υπάρχουν και τα ψάρια!