Στο πλατό με σούσι και κοκορέτσι

27.09.2010
«Ξεκινάμε στις 17 Οκτώβρη στο MEGA, 6 η ώρα το απόγευμα. Από το καλοκαίρι γυρίζουμε γειτονιές και προάστια της Αθήνας.

«Ξεκινάμε στις 17 Οκτώβρη στο MEGA, 6 η ώρα το απόγευμα. Από το καλοκαίρι γυρίζουμε γειτονιές και προάστια της Αθήνας. Ανακαλύψαμε ότι, αν πάμε δύο στενά πιο κάτω από το σπίτι μας, μπορεί να υπάρχει το ωραιότερο σούσι ή κοκορέτσι της Αθήνας», μας λέει ο Βασίλης Καλλίδης για την ολοκαίνουργια εκπο­μπή μαγειρικής του, «Food and the city». Ο γνωστός μάγειρας, όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται, «γιατί σεφ γίνεσαι όταν μπορέσεις να διοικήσεις μια τεράστια κου­ζίνα», για μία ακόμη χρο­νιά θα βρίσκεται στο πρωινό του MEGA. Δηλώνει υπέρμαχος της ελληνικής και ιαπωνέζικης κουζίνας, γιατί τις σηματοδοτεί το τρίπτυχο «Λίγα υλικά - εξαιρετική πρώτη ύλη - θεϊκό αποτέλεσμα». Και μία συμβουλή προς τους νέους μάγειρες: «Μάγειρας δεν γίνεσαι, γεννιέσαι. Πρέπει να σε τραβάνε από τα μαλ­λιά, για να σε βγάλουν από την κουζίνα».

Επιμέλεια: Μίνα Μαύρου
Φωτό: Χάρης Γκίκας