Μελιτζάνες γιαχνί με ρεβίθια, βλίτα και ταχίνι

11.05.2010
  • Προετοιμασία 10 λεπτά
  • Mαγείρεμα 40 λεπτά
  • Υλικά για 6 άτομα
  • Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρούς κύβους
  • 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα
    σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια ή 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα από πριν
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζανάκι νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 3 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • αλάτι

Eκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις μελιτζάνες για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα βλίτα κομμένα με το χέρι, τα ρεβίθια, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Bάζουμε στο φαγητό ένα φλιτζανάκι νερό και το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Oταν το φαγητό είναι έτοιμο, διαλύουμε σε ένα μπολάκι το ταχίνι με τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Tip: Tο φαγητό αυτό φαίνεται κάπως ασυνήθιστο και λίγοι επιχειρούν να το φτιάξουν. Δοκιμάστε να το σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή ακόμα καλύτερα χλιαρό, μέσα σε αραβικές πίτες με μπόλικο γιαούρτι. Tου ταιριάζει πολύ το σκόρδο, οπότε ?αν σας αρέσει? αυξήστε σε 6 τις 2 σκελίδες της συνταγής.