Μελιτζανάκια γιαχνί με γλιστρίδα

06.07.2010
  • Προετοιμασία 15 λεπτά
  • Mαγείρεμα 35 ώρα
  • Υλικά για 4 άτομα
  • Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 1 κιλό μίνι μελιτζανάκια (από μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια γλιστρίδα
  • 3 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 μικρές πατάτες κομμένες σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Aφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μελιτζανάκια. Αχνίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μελιτζανάκια, τη γλιστρίδα χοντροκομμένη, τις ντομάτες, τα φύλλα του βασιλικού, το ξίδι και τη ζάχαρη. Aνακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, βάζουμε στην κατσαρόλα μισό ποτήρι νερό, τις πατάτες και το αλάτι. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Tip: Aυτό το φαγητό τρώγεται ευχάριστα σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και κρύο. Συνοδέψτε το με μπόλικο δροσερό γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο σκόρδο και ζεστές αραβικές πίτες.