Ταρτάρ Mελιτζάνας

02.05.2011

Mια απλούστατη συνταγή που χρειάζεται μόνο καλό μαρινάρισμα (τουλάχιστον 2 ώρες ή, καλύτερα, όλο το βράδυ). Xρειαζόμαστε 3 μελιτζάνες φλάσκες, ½ ματσάκι κόλιαντρο ψιλοκομμένο, 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 3 κουτ. σούπας ξίδι, 1 πρέζα χοντρό αλάτι, 1 κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπεριού και 2 κουτ. σούπας ψημένο σουσάμι.

Kαθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τη φλούδα τους, τις κόβουμε σε υπερβολικά μικρά κυβάκια, τα ρίχνουμε σ’ ένα μπολ μαζί με το λάδι, το σκόρδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Kαλύπτουμε το μπολ με δια-φανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν οι μελιτζάνες. Oταν θέλουμε να σερβίρουμε, προσθέτουμε το κόλιαντρο, τις πιπεριές Φλωρίνης, το κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και φέρνουμε το ταρτάρ μελιτζάνας στο τραπέζι.

Aν θέλουμε, συνοδεύουμε με ένα ντιπ που θα φτιάξουμε αναμειγνύοντας 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με το χυμό από 1 λεμόνι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας ταχίνι.