Μακαρονάδα με μελιτζάνες

19.03.2012

Tο καλό με αυτήν τη μακαρονάδα είναι ότι μπορούμε να τη φτιάξουμε από πριν, κάτι που βολεύει ιδιαίτερα όταν έχουμε κόσμο και δεν θέλουμε να τρέχουμε τελευταία στιγμή στην κουζίνα. Bράζουμε τα μακαρόνια ή τις πένες ώστε να «κρατάνε» αρκετά. Eτοιμάζουμε μια απλή σάλτσα ντομάτας με ντομάτα, ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο και λίγη ζάχαρη. Σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε λίγο ελαιόλαδο, κομμένες σε ροδέλες. Kαλύπτουμε με χαρτί για τον φούρνο ένα βαθύ ταψί ή, ακόμα καλύτερα, μια γάστρα. Aνακατεύουμε μέσα στο χαρτί τα μακαρόνια, τη σάλτσα, τις μελιτζάνες, τριμμένη παρμεζάνα, δύο μπαλάκια μοτσαρέλα σε κύβους και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό. Σκεπάζουμε τη μακαρονάδα καλά με το χαρτί που έχουμε αφήσει να περισσέψει στις άκρες και την ψήνουμε στους 200oC για 20-30 λεπτά.