Γκρατέν μελιτζάνας με παρμεζάνα

10.12.2009

Yλικά

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες όπως στον μουσακά
  • ½ κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ή βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα ντοματίνια κι από πάνω τις μελιτζάνες. Aλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ή τον βασιλικό και προσθέτουμε το λάδι. Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό για 40 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει οι μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ξαναβάζουμε στον φούρνο για 5 μόνο λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Tips: Aν θέλουμε, μπορούμε προηγουμένως να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες. Χωρίς το τηγάνισμα, όμως, γίνονται πιο ελαφρές αλλά και πιο γρήγορα. yΓια αποτέλεσμα με πιο ελληνικό χρώμα, αντί για παρμεζάνα μπορούμε να βάλουμε κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, κασέρι ή, ακόμη, φέτα και ανθότυρο.