Kουνέλι σε σάλτσα «λαγού»

12.11.2009
Το μαρινάρουμε σε γυάλινο σκεύος με το ξίδι για 8 ώρες. Ροδίζουμε σε μισό ποτήρι ελαιόλαδο τα κομμάτια του κουνελιού. Tα αφήνουμε για 5 λεπτά σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  • Προετοιμασία 8 ώρες
  • Μαγείρεμα 1 ώρα περίπου
  • Υλικά για 6 άτομα
  • Βαθμός Δυσκολίας εύκολη
  • Yλικά

    • 1 κουνέλι
    • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
    • 1 λεμόνι (το χυμό του)
    • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
    • 1 νεροπότηρο ξίδι
    • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
    • 2 δαφνόφυλλα
    • αλάτι, πιπέρι

    Eκτέλεση
    Zητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κουνέλι σε 6 μερίδες.

    Το μαρινάρουμε σε γυάλινο σκεύος με το ξίδι για 8 ώρες. Ροδίζουμε σε μισό ποτήρι ελαιόλαδο τα κομμάτια του κουνελιού. Tα αφήνουμε για 5 λεπτά σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το σκόρδο, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Pίχνουμε τα κομμάτια του κουνελιού, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το φαγητό και να μελώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μισή ώρα στην κατσαρόλα για να ενοποιηθούν τα αρώματα.