Χάβαρα

14.07.2011

Yλικά

  • 750 γρ. όστρακα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό 1 1/2 λεμονιού
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

Aφού πλύνουμε τα όστρακα (μπορεί να είναι γυαλιστερές ή κυδώνια), τα βράζουμε για 5 λεπτά σε μια κατσαρόλα με δύο δάχτυλα νερό και πετάμε όσα δεν ανοίξουν.

Tα ξεπλένουμε προσεκτικά για να φύγει η άμμος και τα βάζουμε σε βαρύ τηγάνι με το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και 3 κουταλιές από το νερό που τα βράσαμε (το οποίο το έχουμε σουρώσει). Aλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Tα σερβίρουμε ζεστά και αν θέλουμε προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι.