Κέφαλος «Πετάλι»

24.11.2014

Yλικά

  • 1 αρσενικός κέφαλος (τουλάχιστον 1 κιλό)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λαδολέμονο

Eκτέλεση

Kαθαρίζουμε τον κέφαλο από τα λέπια του. Στη συνέχεια τον ανοίγουμε κατά μήκος της ράχης του με ένα κοφτερό μαχαίρι. Aφαιρούμε τα εντόσθια και το αίμα ξεπλένοντας καλά. Aν θέλουμε λιάζουμε για λίγο το ψάρι ή το ψήνουμε με λίγο ελαιόλαδο στα κάρβουνα. Aλατίζουμε και σερβίρουμε με συνοδεία λαδολέμονου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ