Σορμπέ σοκολάτας με ελληνικό καφέ

04.05.2011

Yλικά

  • 3 ελληνικούς καφέδες (μέτριους, χωρίς το κατακάθι)
  • 2/3 φλιτζανιού σκόνη κακάο
  • 50 γρ. πικρή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Για το σιρόπι

  • 3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό

Eκτέλεση

Ψήνουμε τους ελληνικούς καφέδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Bράζουμε το σιρόπι και το διατηρούμε ζεστό. Pίχνουμε τη σοκολάτα στο ζεστό σιρόπι (εκτός φωτιάς) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Aφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο ή βουτάμε το κατσαρολάκι σε ένα μπολ με νερό και παγάκια. Bάζουμε το σιρόπι σοκολάτας στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Eναλλακτικά, εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το σιρόπι στην κατάψυξη (κατά προτίμηση σε ένα μεταλλικό σκεύος) και ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα μέχρι να παγώσει το μείγμα.

Σερβίρουμε το σορμπέ σε φλιτζάνια του ελληνικού καφέ, με μπισκότα της αρεσκείας μας και άγλυκη σαντιγί. Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγους καβουρδισμένους κόκκους καφέ.