Τηγανητό κοτόπουλο

20.07.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου ή 1 κοτόπουλο ολόκληρο κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • ½ κιλό αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Πλένουμε τα μπουτάκια ή τις μερίδες του κοτόπουλου, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε. Aνακατεύουμε καλά το γάλα με τα αβγά και βυθίζουμε το κοτόπουλο στο μείγμα. Bάζουμε σε πλαστική σακούλα το αλεύρι με την πάπρικα και το κοτόπουλο και κουνάμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν εντελώς τα κομμάτια. Zεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, πουρέ ή ψητά λαχανικά και όποια sauce (π.χ., μπάρμπεκιου ή κέτσαπ) προτιμάμε.

Tip: Εκτός από πάπρικα, μπορείτε να προσθέσετε μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, τριμμένο κόλιαντρο και εστραγκόν.