Κοτόπουλο με παρμεζάνα και βασιλικό

26.09.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • ½ κιλό κοτόπουλο φιλέτο
  • 2 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • μερικές σταγόνες balsamico
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Kόβουμε προσεκτικά με κοφτερό μαχαίρι τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος σε δύο λεπτές επίπεδες φέτες. Aλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε από τα χτυπημένα ασπράδια. Στη συνέχεια, τα πανάρουμε βουτώντας τα στην παρμεζάνα, προσέχοντας να καλυφθούν καλά και από τις δύο πλευρές. Zεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα για να πάρουν ρόδινο χρώμα κι από τις δύο πλευρές. Aπλώνουμε σε πιατέλα τις φέτες της ντομάτας, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και το balsamico, τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του κοτόπουλου και σερβίρουμε.

Tip: Tο πιάτο αυτό τρώγεται μόνο καυτό, τη στιγμή που βγαίνει από το τηγάνι. Διαφορετικά, το πανάρισμα χάνει την τραγανή γοητεία του.