Τηγανίτες μήλου

02.03.2012

Yλικά

  • 7 μήλα μέτρια
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 6 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγη κανέλλα σκόνη
  • 1 χούφτα καρύδια τριμμένα

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Τα ρίχνουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με 100 γρ. ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι σούπας ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μήλων. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, αφαιρούμε τις τηγανίτες μήλου από το καυτό λάδι και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα και ραντίζουμε τις τηγανίτες από όλες τις πλευρές. Γαρνίρουμε με καρύδια και σερβίρουμε.