Τάρτα τυριών χωρίς ζύμη

19.10.2011

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 3 φύλλα κρούστας
  • 5 αβγά
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο πιπέρι πράσινο
  • βούτυρο

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Ανακατεύουμε όλα τα τυριά σε μπολ μαζί με το ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια. Στεγνώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν νιφάδες.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά ελαφρά, προσθέτουμε τις κρέμες και λίγο πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο.

Ρίχνουμε τα τυριά πάνω στη σφολιάτα, κρατάμε 1 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα των αβγών και το υπόλοιπο το ρίχνουμε πάνω από τα τυριά. Σκεπάζουμε με τα σπασμένα φύλλα σφολιάτας και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα αβγών.

Βάζουμε στο ψυγείο το πυρέξ για μια ώρα, ψήνουμε ώσπου να πάρει χρώμα για μια ώρα στους 200 β. με αέρα.